משלוח חינם עד הבית בכל רכישה! (1-3 ימי עסקים)

מידע למנותחים

כיצד נשמור על תוצאות הניתוח בצורה מקסימלית?

האתגר המשמעותי ביותר העומד בפנינו לאחר הניתוח הבריאטרי הוא שמירה על תוצאות הניתוח.
4 דברים חשובים בתהליך:

01

צריכת מולטי ויטמינים
של בריטופ באופן יומיומי

02

הקפדה יתרה על
תזונה נכונה ומאוזנת

03

לעמוד במעקב רפואי צמוד לאחר
הניתוח ובהתאם לצורך הנדרש

04

להיעזר בצוות המלווה בהתאם לצורך כגון:
תזונאית,מאמן כושר אישי,פסיכולוגים

Icon 1

01

צריכת מולטי וויטמינים של ריטוט באופן ומיומי

Icon 2

02

הקפדה יתרה על תזונה נכונה ומאוזנת

Icon 3

03

לעמוד במעקב רפואי צמוד לאחר הניתוח ובהתאם לצורך הנדרש

Icon 4

04

להיעזר בצוות רפואי לצורך כגון: תזונאי, פסיכולוגים

אופן השימוש ב-BARITÔP

מולטי ויטמין Baritop מכיל את כל הוויטמינים הנדרשים לאחר ניתוח בריאטרי, כולל ברזל, סידן
וויטמין D, ללא צורך בתוספות נוספות.

סירופ
מינון: 8.4 מ”ל ליום למנותחים בריאטריים.
ניתן למהול בכל משקה או מעדן לפי בחירה. מומלץ במיוחד לחודשים הראשונים שלאחר הניתוח, שכן בתקופה זו ספיגת הגוף נמוכה מאוד, והסירופ מספק ספיגה גבוהה ביותר.
אין צורך בהשלמות נוספות.

טבליות / קפסולות לבליעה:
מינון: 2 טבליות ביום (ביחד או בנפרד) למנותחים בריאטריים.
רצוי להפריד מצריכת מוצרי חלב בהפרש של שעה לקבלת ספיגה אופטימלית.
יש להוסיף טיפה אחת של 1000 יחב”ל ויטמין D ביום.

טבליות למציצה
מינון: 2 טבליות ביום (ביחד או בנפרד) למנותחים בריאטריים.
רצוי להפריד מצריכת מוצרי חלב בהפרש של שעה לקבלת ספיגה אופטימלית.
יש להוסיף טיפה אחת של 1000 יחב”ל ויטמין D ביום.

המוצר מותאם במיוחד למנותחים בריאטריים להבטחת ספיגה מקסימלית ותמיכה בריאותית מלאה.

הדיאטה הרב שלבית

תזונה מתאימה לאחר ניתוח בריאטרי חשובה מאוד להצלחת תהליך הירידה במשקל. הדיאטה המומלצת מכונה “הדיאטה הרב שלבית”, דיאטה זו בנויה מהתקדמות הדרגתית במרקם המזון ובסוגי המזונות עד לאכילה של מזון במרקם רגיל תהליך שאורך כחודשיים.

בהנחיות הבאות מפורטות תזונה המתאימה לפרקי הזמן השונים שלאחר הניתוח, בכל שלב מפורטים סוגי המזונות שמותר לצרוך ,נוסף על אלו שצוינו בשלבים הקודמים. חשוב לציין כי קיימת שונות רבה בהתקדמות האכילה בין המנותחים ,בהתאם לסוג הניתוח ולרגישות אישית. על כן מומלץ להקפיד על מעקב ארוך טווח אצל דיאטנית עם ניסיון בתחום.

הליווי של דיאטנית בתהליך חשוב במטרה לסייע לאימוץ ולהפנמה של אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת ומגוונת ופעילות גופנית. כל זאת כדי לקדם את הירידה במשקל ולשמור על ההישג בטווח הארוך.

הנחיות תזונתיות לאחר ניתוח בריאטרי

שלב ראשון
תוכן שלב ראשון

נוזלים צלולים | 1-2 ימים מתחילת השתיה

נוזלים צלולים
1-2 ימים מתחילת השתיה

מתחילים מ:

מים, מים עם תרכיז, תה, מרק צח, מיץ צלול (מומלץ למהול במים, עד 3 כוסות מיץ ביום), מיצים דיאטטיים צלולים, קרטיב, ג’לי (להחזיק מעט בפה עד שנמס).

הערות:

  • התחלת שתיה היא לפי הנחיית רופא. יש לשתות בלגימות קטנות, שתיה בטמפרטורת החדר או קרה.
  • אין לשתות שתיה חמה בשום פנים ואופן.
  • לשתות בישיבה ולהימנע משכיבה אחרי השתיה.
  • להימנע משתיה מוגזת ומשתיה עם גז.
  • להימנע משתיית אלכוהול בחודשים הראשונים.
  • באם אינך מצליח לשתות 6-8 כוסות מים ביום יש להמשיך בנוזלים

נוזלים מלאים | 3-7 ימים מתחילת השתיה

נוזלים מלאים
 3-7 ימים מתחילת השתיה

ניתן להוסיף:

מוצרי חלב פרה /עזים / כבשים / סויה – ניגרים ללא חתיכות פרי כגון חלב, גיל, יוגורט, רוויון, אקטימל, משקה בוקר, מעדנים עשירים בחלבון, קפה (מעט מאוד ומדולל). מוצרי חלב 1% – 3%.

הערות:

  • לחלק את המזון ואת השתיה על פני היום.
  • כמות ממוצעת לארוחה – כחצי כוס / חצי גביע כל 2-3 שעות.
  • מומלץ להשתמש בכפיות ולא בכפות
  • יש להפריד בין שתיה לאכילה-לשתות רבע שעה לפני האוכל או חצי שעה לאחריו.
  • יש להתחיל בנטילת תוספי תזונה (בריטופ).

כלכלה דייסתית | החל מהיום ה-8 למשך שבוע-שבועיים

כלכלה דייסתית
 החל מהיום ה-8 למשך שבוע-שבועיים

ניתן להוסיף:

חלבונים: גבינות רכות עד 5% שומן (גבינה לבנה / קוטג’ / ריקוטה). ניתן לטחון טונה וביצה.
מנה בשרית טחונה – עוף / הודו / בקר רך / דג טחונים עם ירק טחון כמו קישוא, גזר + מרק.
פחמימות: דייסת סולת או קורנפלור על חלב, פירה מתפוחי אדמה.
ירקות ופירות: גזר / קישוא / בטטה / דלעת מבושלים, ללא קליפה וטחונים. מחית פירות או פרי טחון ללא קליפה כגון בננה, רסק תפוחים, רסק אגס. רסק עגבניות ללא קליפה וגרעינים. • שומנים – כף אבוקדו / טחינה / ממרח חומוס.

הערות:

  • כמות ממוצעת לארוחה – עד חצי כוס / חצי גביע, מומלץ לאכול כל 2-3 שעות.
  • מומלץ להשתמש בצלחות קטנות.
  • יש לעצור אחרי כמה כפיות לראות איך מרגישים ובהתאם להמשיך לאכול.
  • יש להקפיד על שתיה מספקת (8-10 כוסות נוזלים ביום).
  • יש להכליל מנת חלבון בכל ארוחה.
  • יש להימנע מירקות סיביים כגון כרוב, כרובית, ברוקולי וכו׳.
  • לפני שעוברים לכלכלה רכה מומלץ לקבועה פגישה עם דיאטנית בריאטרית (2-3 שבועות אחרי הניתוח).

כלכלה רכה | למשך השבועיים הבאים

כלכלה רכה
 למשך השבועיים הבאים

ניתן להוסיף:

חלבונים: ביצה מקושקשת או ביצה קש מגורדת בפומפייה, טונה, סרדין, דגים, עוף רך / מבושל, קציצות, טופו
פחמימות: פחמימה במרקם יבש כגון קרקר, פתית, תפוח אדמה מבושל.
ירקות ופירות: ירקות מבושלים, פירות רכים ומקולפים או משומרים (ללא תוספת סוכר).

הערות:

  • יתן להפסיק לטחון את המזון.
  • יש לבחור בשרים רכים, מומלץ להוסיף רוטב למנת בשר/דג.
  • יש להימנע מירקות סיביים כגון כרוב, כרובית, ברוקולי, וכו׳.
  • מומלץ להתחיל במנת החלבון.
  • מומלץ להוסיף מזון אחד בכל ארוחה.
  • יש ללעוס את המזון היטב לפני בליעתו.

התקדמות לכלכלה רגילה | חודש מתחילת השתיה

התקדמות לכלכלה רגילה
חודש מתחילת השתיה

יש להתקדם לפני סבילות אישית. יש לאכול לפי יכולתך האישית ומידה וחשים הרגשת שובע ניתן להפסיק. ניתן להוסיף באופן הדרגתי ירקות טריים, פירות, קטניות מבושלות ודגנים.

הערות:

  • ש לאכול לאט וללעוס היטב את המזון.
  • לחם רצוי להתחיל מצנים ולאחר מכן להתקדם ללחם רגיל.
  • יש להקפיד על 3 ארוחות ביום.

תפריטים לדוגמא

יש לאכול לפי יכולתך האישית ומידה וחשים הרגשת שובע ניתן להפסיק

שלב כלכלה רכה

שלב כלכלה דייסתית

07:00
ביצה מקושקשת + כף גבינת ריקוטה 5% + קרקר
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
10:00
3 כפות קוטג גבינה לבנה 5% / אבוקדו
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
13:00
קציצה או 50 גרם עוף / הודו / דג + כף ירק מבושל
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
16:00
½ בננה
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
19:00
½ קופסת טונה + כף מיונז + קרקר
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
22:00
גביע יוגורט ביו 3%
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
07:00
½ גביע יוגורט
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
10:00
50 גר׳ קוטג׳ 5%, 2-3 אבוקדו / טחינה / חומוס
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
13:00
½ כוס מרק בשרי טחון / כבד קצוץ / מוס טונה
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
16:00
½ כוס רסק תפוחים
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
19:00
½ ביצה טחונה עם כף גבינה לבנה / ריקוטה 5%
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
22:00
50 גר׳ קוטג׳ 5%, 2-3 אבוקדו / טחינה / חומוס
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח

שלב כלכלה דייסתית

07:00
½ גביע יוגורט
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
10:00
50 גר׳ קוטג׳ 5%, 2-3 אבוקדו / טחינה / חומוס
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
13:00
½ כוס מרק בשרי טחון / כבד קצוץ / מוס טונה
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
16:00
½ כוס רסק תפוחים
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
19:00
½ ביצה טחונה עם כף גבינה לבנה / ריקוטה 5%
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
22:00
50 גר׳ קוטג׳ 5%, 2-3 אבוקדו / טחינה / חומוס
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח

שלב כלכלה רכה

07:00
ביצה מקושקשת + כף גבינת ריקוטה 5% + קרקר
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
10:00
3 כפות קוטג גבינה לבנה 5% / אבוקדו
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
13:00
קציצה או 50 גרם עוף / הודו / דג + כף ירק מבושל
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
16:00
½ בננה
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
19:00
½ קופסת טונה + כף מיונז + קרקר
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים / מרק צח
22:00
גביע יוגורט ביו 3%
שתיה בין ארוחות
1-2 כוסות מים
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT
!YOU CAN DO IT